Transactie Hodenpijlstraat

Gepubliceerd op
Zondag 14 juni 2020

In juni 2020 is de transactie van een deel van het gebouw aan de Hodenpijlstraat in Zoetermeer afgerond. In oktober 2019 heeft onze opdrachtgever de wens tot verkoop aangegeven en is er gestart met dit verkoopproces. 

Het is bijzonder om wederom bij dit project betrokken te zijn geweest. Een deel van het gebouw zijn zgn. schoolwoningen. Het is circa 15 jaar geleden vanuit een specifieke klantwens en gedachte ontwikkeld, gebouwd en aan onze opdrachtgever verkocht. Het gebouw is ontworpen als appartementencomplex, waarbij een deel de eerste jaren dienst deed als (basis)school en kinderopvang. De gemeente heeft het contract van 10 + 5 jaar volgens afspraak deels opgezegd en de school heeft de bovenste verdieping eind vorig jaar verlaten. Vanuit de gedachte van een schoolwoning kan na een eerste gebruik als school dit deel van het gebouw nu getransformeerd worden naar woningen.

In een lokale beleggel is een passende nieuwe eigenaar gevonden die dit deel van het gebouw transformeert naar woningen en deze woningen toevoegt aan zijn eigen portefeuille. We  feliciteren beide partijen met het positief afronden van deze transactie. Tijdens de coronamaatregelen en -beperkingen is dit proces toch voortvarend doorlopen door alle betrokken.